Om

Petter

Petter Ludvig Nøstdal

Petter er utdannet ingeniør og har malt siden 1985. Bildene blir til i atelieret i Lillestrøm.

Han jobber i grenselandet mellom kunnskap og følelser rundt komposisjon og farge, mellom struktur og tilfeldighet, mellom det beviste og det underbeviste og mellom det abstrakte og det figurative. Og dermed kan en også se at uttrykket påvirkes av hverdagen, med sine sorger og gleder.

Selve gleden i kunsten ligger i å skape, skape gjennom valg av farger og uttrykket frem til det ferdige bildet. Uttrykke seg gjennom farger i det abstrakte, for så eventuelt å forsterke dette med enkelte figurative elementer. Fargevalgene i det abstrakte blir styrt av humør, følelser og inspirasjon, og ligger i spennet mellom det mørke/dystre, det lyse/positive og det fargerike/sprudlende.

I mange bilder innehar treet en sentral rolle. Treet symboliserer naturens eller livets utvikling og vekst, det naturlige og miljømessige, samt det fruktbare og varige. Det gir oss mennesker beskyttelse mot vind og sol, gjennom le og skygge. Men det gir oss også frukter, materialer, varme og energi. Treet er livet!

Petter maler de fleste bildene i akryl på lerret, men har også laget bilder i teknikker som koldnål, litografi, collagrafi, foto og digitalt.

Nytt av året «glasstrykk»*, trykk på tre ** og monoprint.

Bildene til Petter har de senere årene deltatt på utallige utstillinger i Norge, Danmark, Frankrike, Spania, Portugal og Italia. Og nå også i Dubai.

 

* Utgangspunktet for bilde er et maleri, akryl på lerret, som er fotografert! Dette fotoet og et annet foto er kombinert og jobbet videre med i Photoshop, og et nytt originalt digitalt bilde har blitt til!
En optimalisert utgave av dette bilde er så trykket på baksiden av en glassplate, før det er lagt en Chrome folie på baksiden der igjen. Arbeidet er utført hos FotoPhono Imaging AS.

** Samme firma har også trykket et bilde på eikefiner, hvor den fine strukturen i treet blir synlig.

Kunstneren sommeren 2012

Fra Artfestivalen sommeren 2012

 

Reklamer